e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πλούσιοι δεν επτώχευσαν και δεν επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον επιούσιον ελαττωθήσονται παντός αγαθού


Με τη επικείμενη -και εκ των άνωθεν επιβληθείσα- ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα έρθουν τα πάνω, κάτω για μια ακόμα φορά σ’ αυτό το τόπο. Οι ανισότητες θα διευρυνθούν και πάλι με αποτέλεσμα οι φτωχοί να γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Έτσι το γνωστό χωρίο από τον 33ο ψαλμό του Δαυίδ: "Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού" θα ψάλλεται εφ’ εξής ως ακολούθως: "Πλούσιοι δεν επτώχευσαν και δεν επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον επιούσιον ελαττωθήσονται παντός αγαθού"

Ναι αγαπητοί εν ΠΑ.ΣΟ.Κ. αδελφοί, αλλού το όνειρο (για τους νεόπτωχους) κι αλλού το θαύμα (για τους καλά πολιτικά θωρακισμένους έχοντες και κατέχοντες)...  

Ήγγικεν γαρ η ώρα της ρομφαίας… και μάλιστα σύμφωνα με το Άρθρο120 του Συντάγματος (Ακροτελεύτια διάταξη) το οποίο εμπεριέχει τις ακόλουθες παραγράφους:
§ 2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
§ 3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. 
§ 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων,
που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία