e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κατεστάλη η ελευθερία λόγου των ανδρείκελων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όμως άλλα ψυχανεμίζεται ο λαός


Είναι αυτό που λένε "αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω" ή κατά τη μαλλιαρή "σκάστε ρε" στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπου ακούσαμε ότι η συμφωνία των Βρυξελλών είναι επωφελής για τη χώρα μας (!).

Σε ένα μονόλογο μιας παραληρηματικής, εμετικής και άκρως εκβιαστικής ομιλίας ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε -για πρώτη φορά- καθησυχαστικά στοιχεία για να καλύψει τη φίμωση που επέβαλε στο… κοπάδι του όπως ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή (γνωρίζοντας ότι έχει τους 153 στο χέρι συν τα εξαπτέρυγα) και ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα (λες και θα τολμήσει να ζητήσει τη γνώμη του λαού για τη λαίλαπα που έρχεται) δίλλημα που πιθανότατα θα παραμείνει στη σφαίρα του "πολιτικού θα" ως προς την υλοποίησή του αλλά που για την ώρα είναι κατάλληλο ώστε να καταλαγιάσει το μένος και του λαού αλλά και των "δικών του" ανθρώπων που αντιδρούν φοβούμενοι τους ψηφοφόρους τους.

Αλλά και πάλι, ποιον κοροϊδεύουν οι βουλευτές που ήθελαν να λάβουν το λόγο; Πολλά θα ακούγονταν (και να μου το θυμηθείτε ότι θα ακουστούν) όπως "που το πάμε", "ο λαός δεν αντέχει και ζητά εκλογές", "ίσως η λύση να είναι η συγκυβέρνηση" και πολλά άλλα τέτοια ΦΑΙΔΡΑ που έχουμε ακούσει και στο παρελθόν.

Το αποτέλεσμα είναι όμως αυτό που μετράει, γιατί τα ίδια είπαν και στο παρελθόν όταν δεν υπήρχε θέμα φίμωσης αλλά στη συνέχεια -με την απειλή της διαγραφής στο όνομα της δημοκρατικότατης κομματικής πειθαρχίας- πήγαν και ψήφησαν και με τα δύο χέρια τα όποια προσυμφωνημένα απεχθή (πατριωτικά, για τον Πρωθυπουργό) μέτρα, έστω και για τελευταία φορά ή με συνειδησιακό πρόβλημα… Εδώ, ακόμα και η γιαλαντζί αντάρτισσα Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τις λοιπές συνέπειές της.

Τι θα ήθελαν να μας πούνε πάλι δηλαδή; Κούφιες δηλώσεις για να τρέφουν τα κανάλια και να έχουμε τάχα μου κονταρομαχίες στα παράθυρα ώστε να αποπροσανατολίζεται η μάζα; Ευχαριστούμε, αλλά σας μάθαμε και δε μασάμε πια.

Όμως, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Όλοι αυτοί θα πρέπει να εκφράσουν τη πρόθεσή τους το βράδυ της Παρασκευής όπου θα κλιθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα τους και να δείξουν στον Ελληνικό λαό, για μια ακόμα φορά, ποιοι είναι επιτέλους. Ας μιλήσουν λοιπόν, όσοι -και αν- έχουν τα κότσια, με τη ψήφο τους.