e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πολιτικά πυροτεχνήματα εις βάρος της Δημοκρατίας που νοσεί βαρύτατα


Σε μια προσπάθεια ο Πρωθυπουργός να "καλμάρει" ή να "εκβιάσει" τους διαφωνούντες βουλευτές ή ακόμα για να βρει "όχημα αξιοπρεπούς διαφυγής" τους ανήγγειλε, είτε χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες ή γιατί δεν φίλτραρε αυτά που του έδωσαν να πει, δημοψήφισμα το οποίο και δημιούργησε μια πραγματική διεθνή οικονομική κόλαση και την δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη αγανάκτηση -ανάλογα με τα συμφέροντα του καθενός- των ετέρων μας.

Αν και προσωπικά ο υπογράφων δεν πιστεύει ότι η αναγγελία έγινε τυχαία και χωρίς λόγο (γιατί ακόμα και ο πλέον αδαής έχει τα όριά του) το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό είχε σαν αποτέλεσμα, μεταξύ των λοιπών Ευρωπαϊκών και διεθνών επικριτικών σχολίων, μια επιστολή ομάδας 6 ατόμων (Γιώργου Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανου Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη) προς τον Πρωθυπουργό, που χαρακτηρίζει την εξαγγελία για δημοψήφισμα ως ανεύθυνη που οδηγεί τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό, φαίνεται σαν μια σοβαρότατη εξέλιξη στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι απλό: Θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση οι εν λόγω Κύριοι ή θα γίνουμε μάρτυρες άλλου ενός πολιτικού πυροτεχνήματος;  Και επειδή " scripta manent – τα γραπτά μένουν" η ευθύνη των νέων 6 ανταρτών είναι πλέον τεράστια απέναντι στο αξίωμά τους και στον Ελληνικό λαό.  Ακόμα και η ανεξάρτητη πια Μιλένα, τι θα ψηφίσει άραγε; Για τους άλλους που μένουν σύμφωνα με την ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΗ στα… λόγια, ουδέν σχόλιον, αν και ορισμένοι έσπευσαν ήδη να ασπαστούν το χέρι του ηγεμόνα δια παν ενδεχόμενον.

Όσο για το άλλο πυροτέχνημα της αιφνιδιαστικής αλλαγής της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό δεν αφήνει κανένα πλέον περιθώριο στο να γίνει προφανής ο λόγος της πρωθυπουργικής απόφασης. Ο γενικός φόβος του σε συνδυασμό με την εύρεση της "δική του" υποστηρικτικής ως προς τη καταστολή γραμμής αλλά και η τακτοποίηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων υποδηλώνουν τη στόφα του αρχηγού της χώρας. 

Ωραία και θεαματικά τα πυροτεχνήματα (ακόμα και τα πολιτικά) όμως πολλές φορές σκάνε στα χέρια αυτών που τα χρησιμοποιούν… και το ΤΣΑΦ θα ακουστεί πολύ σύντομα.

Αν κάποιος μπορεί να κάνει το… βαρελότο να σκάσει μια ώρα αρχύτερα, αυτός είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως και οι δύο ΔΕΝ αναλαμβάνουν τη πρωτοβουλία να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα εδώ και τώρα… Κάποιο λόγο θα έχουν και αυτοί…