e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πρόταση προς τον Ελληνικό Συλλεκτικό Κύκλο για μια συλλογή των πολιτικών προσώπων του 2011

Προτείνουμε στον Ελληνικό Συλλεκτικό Κύκλο να εκδώσει εσπευσμένα και πριν την εκπνοή του 2011 μια συλλογή τεσσάρων νομισμάτων σε καθαρό ασήμι 999 βαθμών ώστε να μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας τα πολιτικά πρόσωπα που σημάδεψαν τη πορεία μας σαν λαού και σαν χώρας.

Η εισήγησή μας για τη συλλογή των νομισμάτων που ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα θα θελήσει να αποκτήσει περιλαμβάνει τον εν ενεργεία δοτό Πρωθυπουργό κύριο Λουκά Παπαδήμο, τον μη παραιτημένο Πρωθυπουργό κύριο Γεώργιο Παπανδρέου, τον συμπολιτευόμενο αρχηγό της αντιπολίτευσης κύριο Αντώνιο Σαμαρά και τέλος τον διψασμένο κολαούζο της εξουσίας κύριο Γεώργιο Καρατζαφέρη.

Για να διευκολύνουμε την επίσπευση του έργου του Ελληνικού Συλλεκτικού Κύκλου, υποβάλουμε τις μακέτες των σχετικών νομισμάτων που είναι εμπνευσμένες από παλαιά Εσκούδα της Πορτογαλικής αποικίας Πράσινο Ακρωτήριο που επιλέξαμε προς χάριν της πράσινης απόχρωσης της σημερνής τριαδικής κυβέρνησης.








Πιστεύουμε ότι απαιτείται μια λογική συμβολική τιμή του κάθε νομίσματος ενώ τα έσοδα καλό θα ήταν να διατεθούν υπέρ της τρύπιας πολιτικής τσέπης που περνάει δύσκολες ώρες αφού υπήρξε μια άνευ προηγουμένου σκανδαλώδης και απαράδεκτη μείωση των πολιτικών προνομίων κατά 5%. Έτσι κι αλλιώς οι άλλες τρύπες μπορούν να περιμένουν…

Όσοι συλλέκτες πληρώσουν εφ’ άπαξ με τη παραγγελία της μοναδικής αυτής στο κόσμο συλλογής, για την οποία θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, προτείνουμε να λάβουν σαν δώρο, αντί μιας κοινής κασετίνας φύλαξης, ακόμα ένα ασημένιο νόμισμα 999 βαθμών ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ που θα απεικονίζει τον Υπουργό εκ του πουθενά κύριο Άδωνη Γεωργιάδη.




Ελπίζουμε o Ελληνικός Συλλεκτικός Κύκλος να υιοθετήσει την ιδέα μας έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες να αποκτήσουν τη μνημειώδη αυτή συλλογή που θα έχει μελλοντική αξία και, για όσους έχουν τη τύχη να επιβιώσουν, θα τους βγάλει από το οικονομικό τέλμα σε κάτι λιγότερο από πενήντα χρόνια από σήμερα.    

Τέλος, κάνουμε ενέργειες με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξαιρεθεί η αγορά της συγκεκριμένης συλλογής από το πόθεν έσχες αφού ο σκοπός, σε πρώτη φάση, θα είναι καθαρά… φιλανθρωπικός.