e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Με τα δάνεια και τις οφειλές των ανέργων τι θα γίνει;


Ρυθμίζονται οι οφειλές των δημοσίων υπαλλήλων προς τις τράπεζες.

Γίνονται προσπάθειες να τακτοποιηθούν και οι οφειλές των ιδιωτικών υπαλλήλων αφού ζητήθηκε από τις τράπεζες να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι σε αυτή την εργασιακή ομάδα.

Βέβαια, για να λέμε όλη την αλήθεια, αυτές οι ενέργειες δεν αποσκοπούν στο να βοηθηθεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού… Όχι βέβαια, γιατί μόνο οι αδαείς θα μπορούσαν να πιστέψουν σε αυτή τη… "καλοσύνη" των κυβερνόντων απέναντι στο λαό που οι ίδιοι εξαθλίωσαν. Απλά, οι πολιτικοί μας δουλεύουν και πάλι για τις τράπεζες ώστε να εμποδιστεί το μοντέλο της Ισλανδίας όπου, εκεί, διαγράφηκαν τα χρέη των πολιτών. Στην Ελλάδα, οι τράπεζες "απαγορεύεται" να χάσουν έστω και ένα ευρώ… και εφευρίσκονται τεχνάσματα (που στην ουσία δεν ανακουφίζουν κανένα αφού οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν συνάδει με τις θορυβώδεις εξαγγελίες) για να μπορέσουν να "ξεζουμίσουν" μέχρι τελευταίας ρανίδας τον άμοιρο Έλληνα που πλέον δεν αντέχει την όλη οικονομική κατάσταση. 

Όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ολοένα αυξανόμενο σύνολο των ανέργων που αποτελούν πια και τον πρώτο στόχο για κατασχέσεις και συνεπώς μιας νέας γενιάς νεοαστέγων. Δεν θα έπρεπε να υπάρξει και ένας βαθμός ευαισθησίας για αυτούς που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οδηγώντας τους έμμεσα ακόμα και στην αυτοκτονία;  Αυτούς που οι ίδιοι οι πολιτικοί έστειλαν στην απόγνωση για το δικό τους βόλεμα που φάνηκε με την ελαφρότητα του ΝΑΙ τους;