e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πρεμιέρα της παράστασης «Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ.... στο διαδίκτυο»

Ο θίασος «Αβάντι» πιστός στο όραμά του για τη σύζευξη της εκπαίδευσης με την ψυχαγωγία, παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά από τις 24 Οκτωβρίου 2010 υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, αλλά και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία παράσταση «Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ.... στο διαδίκτυο» στην παιδική σκηνή του θεάτρου ΒΕΑΚΗ.

Το έργο που αγάπησαν οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι θεατές υποστηρίζεται φέτος από το Υπουργείο Παιδείας, τόσο λόγω των μηνυμάτων που προωθεί και των θεμάτων που θίγει που το καθιστούν πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, όσο και  της υψηλής καλλιτεχνικής του αξίας.

Το κουβάρι της ιστορίας, τυλιγμένο με αθωότητα και χιούμορ, τρυφερότητα και δεξιοτεχνία από την Κέλλυ Σταμουλάκη, ξετυλίγει με την ευαίσθητη και διεισδυτική σκηνοθετική ματιά του ο Γιάννης  Βούρος  και  απογειώνει με την πρωτότυπη  μουσική του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που εκτελείται με ορχήστρα επί σκηνής, μεταφέροντας την  ιστορία στο χώρο του φουτουριστικού μύθου.

Ο σκηνικός τόπος, τα ευφάνταστα κοστούμια, η χρήση πολυμέσων, η διαδραστική συμμετοχή των παιδιών και η ζωντανή μουσική συνθέτουν μια εικόνα που έρχεται απ' το μέλλον κι όχι απ' το παρελθόν και δίνει την αίσθηση ότι θα αντέξει στο χρόνο.

Λίγα λόγια για το έργο
Μερικά χρόνια μετά από σήμερα, μια εξελιγμένη μάγισσα, η Φράου Φον Κλοπίδου, αποφασίζει να πάρει κοντά της ένα κοριτσάκι για να κατακτήσει τον κόσμο και να αποκτήσει ό,τι δεν της ανήκει ακόμα.

Ένας εθελοντής από «Το Χαμόγελο του παιδιού», ο Ιάσονας, θα υποψιαστεί ότι τα υψίστης ασφαλείας αρχεία της Κλοπίδου κρύβουν πολλά μυστικά και θα προσπαθήσει να τα απoκαλύψει.

Θα σπάσει τους πολύπλοκους κωδικούς που περιφρουρούν τον ηλεκτρονικό πύργο της;

Θα καταφέρει άραγε να σώσει τη Ραπουνζέλ;

Ένα έργο συναγερμός που δε θέλει να αποκοιμίσει τα παιδιά, αλλά να αφυπνίσει τη σκέψη τους, τη δίψα τους για αγάπη, ελευθερία και εθελοντισμό, επιχειρώντας να εισβάλει δημιουργικά στη ζωή και τα όνειρά τους.

Ένα έργο που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μεγάλων παιδιών, συγκινώντας και κινητοποιώντας ταυτόχρονα τη σκέψη και την αισθητική των μικρότερων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Κέλλυ Σταμουλάκη, Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος, Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Στίχοι τραγουδιών: Κέλλυ Σταμουλάκη, Γιάννης Προεστάκης, Τερψιχόρη Γκιόκα Σκηνικά: Γιώργος Κολιός, Κοστούμια: Σοφία Κατσούρα,, Χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς, Ενορχήστρωση: Λουκάς Αγγελίνας, Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης, Video: Γιώργος Κολιός � Νίκος Δροσάκης,. Παιδοψυχολόγος: Αλεξάνδρα Καππάτου.

Παίζουν οι: Στάθης Βούτος, Νατάσα Μαρματάκη, Στέλιος Πετράκης, Μαριάννα Λουκάκη, Θοδωρής Πανάς,  Μαργαρίτα Βανδώρου, Ιάκωβος Παυλόπουλος, Τεπελένα Κατερίνα, Λουκάς Αγγελίνας - ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ